Recente Tweets

Hieronder een aantal hoogtepunten/successen van onze vizsla's:

Lance Clubwinner 2008

Bella Rossi Clubwinner 2012

Lance, Vice Kampioen Veldwerk 2011 Denemarken

Pups Lola en Cambo geboren

Afgelopen dinsdag op 7 oktober is het nest van Lola en Cambo geboren. De eerste pup is geboren op 6 oktober om 11 uur s'avonds en de laatste de volgende dag om 3 uur s'middags. Het was dus een lange bevalling, het zijn dan ook maar liefst 12 pups geworden, 7 teefjes en 5 reutjes. Mooie gewichten en alles goed levendig. Lola is vanaf het  eerste moment een goede moeder en is voorzichtig en relaxed met de pups. Alle pups zijn de eerste dagen aangekomen in gewicht. Voor alle pups hebben we al nieuwe baasjes gevonden, waar ze met 8 weken naar toe zullen verhuizen.

Het hele verhaal van de bevalling staat op de weblog met nog meer foto's. De komende weken zal het nest te volgen zijn op de weblog.

 

 

 

Veel verdriet en ook een beetje hoop

Waren we twee weken geleden nog in Frankrijk voor de dekking met Lola. Vorige week was een verdrietige week en moesten we de knoop doorhakken voor onze vriend Lance. Op zijn pagina een eerbetoon aan de Vzisla waar ik zoveel mee heb gedaan en die mij wegwijs heeft gemaakt in het veldwerken.

Een beetje hoop hebben we ook, dat we over 7 weken weer in nieuwe generatie Vizsla in huize Szervusz mogen hebben. Kijk op de pagina 1ste Nest Lola voor meer informatie over deze veelbelovende combinatie. Ook is het verloop van de dracht en hopelijk later het nest te volgen op onze weblog.

Veldwerk kwalificatie in de Amateur CAC klasse in Belgie voor Lola
Op zaterdag 19 april zijn we naar een Amateur veldwedstrijd in Ploegsteert, België geweest met Rossi en Lola. Een geweldige wedstrijddag gehad, fantastische velden met meer dan voldoende wild. Wel enorm veel hazen, maar gelukkig ook een mooie patrijzen stand. Ik was eerst aan de beurt met Rossi, die deed het zeker niet onverdienstelijk maar ze had zoals de meeste honden veel last van de hazen in haar veld. Na de vierde haas was ze voornamelijk op zoek naar hazen en liep ze er aan het einde van haar beurt er een koppel patrijs uit. Aan het einde van de dag was ik aan de beurt met Lola. Het was tot dan toe geen enkele hond gelukt om een punt te maken op patrijs. Buiten de vele hazen was het ook nog een koud en stond er een noordenwind, dat alles maakt het voor de honden erg moeilijk.

Ik had er dan ook niet veel vertrouwen in toen ik met Lola het veld inliep. Ik was dan ook aangenaam verrast dat ze vanaf het begin meteen goed ging jagen met hoge kophouding. Ze was nog even afgeleid door een warme plek waar een patrijs weggegaan was bij de vorige deelnemer. Maar gelukkig ging ze al vrij snel weer brutaal het veld verder afzoeken en was duidelijk op zoek naar patrijs. Na een keer voorgestaan te hebben waarbij niks los kwam en ik haar opnieuw in gezet heb, kwam ze al vrij snel in de verwaaiing van patrijzen. Ze maakte een mooi ârret en stond prachtig voor met hoge kophouding. Ik er naar toe en samen konden we de patrijzen laten vliegen. Ik zag ze in eerste instantie niet wegvliegen omdat ze op het randje van de wintertarwe en een geploegd veld zaten en ze over de zwarte grond wegvlogen, maar aan de reacties vanaf de kant begreep ik dat er wat opvloog. Toen ik ze zag heb ik meteen geschoten, daarmee claim je het gemaakte punt. Lola bleef daarbij ook nog mooi steady. Daarna moest ze haar tijd nog volmaken,  Lola ging verder met het veld afjagen en maakte daarbij  mooie grote slagen. Daarbij stak ze ook een paar keer recht naar voren. Waarschijnlijk omdat ze lucht had van een haas, maar op mijn fluit kwam ze terug en kon ik haar weer verder sturen. Omdat ze tijdens haar loop nog wat rommelig was, ze maakte een enkele bocht terug naar mij en was zo nu en dan met voet verwaaiing bezig vonden de keurmeesters dat ze niet meer konden geven dan een kwalificatie 'Goed', het was tenslotte wel een veldwedstrijd op CAC niveau. Het parcours van Lola is nog erg jeugdig, maar zei de keurmeester, ze heeft zeker wel talent. Lola was daarmee de enige geklasseerde hond uit een groep van 14 honden.

Het was zeker geen slecht voorjaarsseizoen met twee kwalificaties in 3 wedstrijden voor Lola en mij. :)

 


Veldwerk kwalificatie in de Novice klasse voor Lola

Afgelopen zaterdag heeft Lola haar eerste veldwedstrijd van dit voorjaar in de Novice klasse gelopen. Dat dit meteen resulteerde in een kwalificatie was een hele mooie opstekker. Ze kreeg een fantastisch veld toegewezen met Luzerne. In dit veld zat meer dan genoeg wild, ze had 4 fazanten en een haas in haar stuk van het veld. Daarvan heeft ze 3 fazanten voorgestaan en 2 punten gemaakt, ook na het punt was ze gelukkig redelijk steady en haar veldaanpak was zeker na het eerste punt meer dan goed. Omdat de keurmeester er zelf de 4de fazant uitliep kreeg Lola een kwalificatie 'goed' en is ze 3de geworden.

 

 

  

 

 

 

 

Pups Rossi en Clifford geboren

Afgelopen maandag op 27 januari is het nest van Rossi en Clifford geboren. In 6 uur tijd zette Rossi moeiteloos maar liefst 10 pups op de wereld, 6 teefjes en 4 reutjes. De eerste pup was ook meteen het kleinste teefje met 292 gram. Waarschijnlijk heeft ze niet meer zoveel ruimte gehad in de volle baarmoeder. De 9 die volgde zaten allemaal tussen de 350 en 400 gram in gewicht. Alles is gezond en wordt met volle toewijding verzorgt door Rossi.
Voor alle pups hebben we al nieuwe baasjes gevonden, waar ze met 8 weken naar toe zullen verhuizen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Veldwerk voorjaar 2013

Voor ons was het voorjaar van 2013 een teleurstellend veldwerkseizoen. Op de trainingen lieten beide dames echt mooie dingen zien dus ik had goede hoop dat dit er op de wedstrijden uit zou komen. Maar helaas, beide dames waren net loops geweest en flink schijndrachtig, waardoor de aandacht er niet bij was en ze niet lieten zien wat ze wel kunnen. Verder werkte de kale velden door het slecht weer niet mee, nu waren de vele hazen zichtbaar, waar vooral Rossi erg veel last van had. Gelukkig waren er wel een paar andere Vizsla's die succesvol waren en er voor mij toch nog een goed seizoen van maakte. Dit waren twee zonen van Lance uit hetzelfde nest als mijn Lola. Heel erg leuk om te zien dat Lance zijn veldwerkeigenschappen zo goed doorgeeft aan zijn kinderen. Veel dank ook aan de eigenaren van beide reuen omdat ze de moeite nemen om met hun honden te trainen en ze ook te laten zien op de veldwedstrijden. 

 

Jaarprijzen voor Lola en Rossi

Op de jaarlijkse vergadering van de Vizsla vereniging worden elk jaar de jaarprijzen uitgereikt van het jaar ervoor. Op de vergadering van 21 mei 2013 werden beide prijzen aan mij uitgereikt voor de prestaties van Lola en Rossi in het jaar 2012. De prijzen worden uitgereikt aan de best presterende Vizsla op het gebied van werk en show. Voor het werk telde dus de gewonnen veldwerkkwalificaties en de KNJV diploma's die ze behaald hadden.

Voor Lola mocht ik de prijs in ontvangst nemen voor Beste Jonge Vizsla van 2012 en voor Rossi de prijs van de Beste Vizsla van 2012. Best bijzonder om met beide prijzen naar huis te gaan, behaald met verschillende honden.

De dames met hun gewonnen prijzen.

 

 

 

 

KNJV B-diploma voor Lola en Rossi

Ook dit jaar hebben we weer enkele KNJV wedstrijden gelopen. Vooral omdat Lola nog geen B-diploma had en Rossi het apporteer werk helemaal geweldig vindt. Lola had ik enkel voor de wedstrijd in Haaften ingeschreven en Rossi voor Haaften en Voorst.

Op de wedstrijd in Haaften, welke georganiseerd was door de Vizsla vereniging behaalde beide dames een B-diploma. Rossi behaalde zelf nog een tweede B-diploma in Voorst met maar liefst 71 punten. Volgend jaar gaan we beslist met Rossi verder trainen voor de MAP en wellicht in de toekomst ook voor een KNJV A diploma. Ze wil zo graag voor me werken en is erg betrouwbaar in haar werk wat erg prettig trainen is moet ik zeggen. Lola vind het apporteren ook wel leuk zeker als er water bij komt kijken, maar niet genoeg om er mee verder te trainen. Ik denk dat ik haar meer plezier doe door met haar te blijven veldwerken.